علمی ؛آموزشی؛ مذهبی؛فرهنگی

طراح وبلاگ : صادقی دبیر زبان انگلیسی دبیرستان راه زینب

طراح وبلاگ : صادقی دبیر زبان انگلیسی دبیرستان راه زینب

۳۹ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است



سال نو مبارک



۲۷ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۳۱

طبق آمار ویکی پدیا جمعیت زنان ایرانی برابر 38354718 میلیون نفر می باشد

و اگر از این آمار جمعیت بین تا نه  سال یعنی سنی را که تقریبا زنان از طلا استفاده نمیکنند

( 2976743 نفر) را کسر کنیم تعداد 35377975 می ماند

یعنی تعداد 35377975 میلیون نفر از زنان ایرانی که بالای 9 سال هستند

از طلا استفاده می کنند.


حالا اگر  به طور میانگین میزان استفاده هر زن ایرانی از طلا را به ارزش 6 میلیون تومان در نظر بگیریم

نتیجه چنین می شود: 212267850000000   = 6000000 × 38354718

یعنی 212267850000000 تریلیون تومان ثروت متحرک که در دستها و گردن و گوشهای زنان ایرانی هر روز حرکت میکند و این درحالی است که فرزندان این خانمها دربدر دنبال کار و استخدام می گردند. 

یعنی با این ثروت چه تعداد کارآفرینی ایجاد میشود؟

با این ثروت چه تعداد کارخانه ایجاد میشود؟

و با این ثروت ....


۲۶ اسفند ۹۴ ، ۱۸:۱۲

واژه رس در اصل به معنى اثر مختصر است مثلا گفته میشود

 رس ‍ الحدیث فى نفسى (کمى از گفتار او را به خاطر دارم ) یا گفته میشود و جمعى از مفسران بر این عقیده اند که رس به معنى چاه است .

 به هر حال نامیدن این قوم به این نام یا به خاطر آنست که اثر بسیار کمى از آن ها بجاى مانده

 یا به جهت آنست که آنها چاه هاى آب فراوان داشتند، و یا به واسطه فروکشیدن چاه هایشان هلاک و نابود شدند.

 در اینکه این قوم چه کسانى بودند؟ در میان مورخان و مفسران گفتگو بسیار است :

1 - بسیارى عقیده دارند که اصحاب رس طایفه اى بودند که در یمامه میزیستند و پیامبر بنام حنظله بر آنها مبعوث شد و آنان وى را تکذیب کردند و در چاهش افکندند، حتى بعضى نوشته اند که آن چاه را پر از نیزه کردند و دهانه چاه را بعد از افکندن او با سنگ بستند تا آن پیامبر شهید شد.

2 - بعضى دیگر اصحاب رس را اشاره به مردم زمان شعیب میدانند که بت پرست بودند، و داراى گوسفندان بسیار و چاه هاى آب ، و رس نام چاه بزرگى بود که فروکش کرد و اهل آنجا را فرو برد و هلاک کرد.

3 - بعضى دیگر عقیده دارند که رس ، قریه اى در سرزمین یمامه بود که عده اى از بقایاى قوم ثمود در آن زندگى میکردند و در اثر طغیان و سرکشى هلاک شدند.

4 - بعضى میگویند: عده اى از عرب هاى پیشین بودند که میان شام و حجاز میزیستند.

 سخن امام رضا علیه السلام : در عیون اخبار الرضا از امام على بن موسى الرضا (علیه االسلام ) از امیر مؤ منان حدیثى طولانى درباره اصحاب رس نقل شده که فشرده آن چنین است :

 آنها قومى بودند که درخت صنوبرى را مى پرستیدند و به آن شاه درخت مى گفتند، و آن درختى بود که یافث فرزند نوح بعد از طوفان در کناره اى به نام روشن آب غرس کرده بود آنها دوازده شهر آباد داشتند که بر کنار نهرى به نام رس بود، این شهرها به نام هاى : آبان ، آذر، دى ، بهمن ، اسفندار فروردین ، اردیبهشت ، خرداد تیر، مرداد و شهریور و مهر نام داشت که ایرانیان نام هاى ماه هاى سال خود را از آنها گرفته اند.

آنها به خاطر احترامى که به آن درخت صنوبر مى گذاشتند، اصحاب الرس قومى بودند که درخت صنوبرى را مى پرستیدند و به آن شاه درخت مى گفتند، و آنچه در توان داشتند قربانى مى کردند و در برابر درخت سجده مى نمودند.

 بذر آن را در مناطق دیگر کاشتند و نهرى براى آبیارى آن اختصاص دادند به گونه اى که نوشیدن آب آن نهر را بر خود و چهارپایانشان ممنوع کرده بودند، حتى اگر کسى از آن میخورد او را به قتل مى رساندند، و مى گفتند این مایه حیات خدایان ما است و شایسته نیست کسى از آن چیزى کم کند!

 آنها در هر ماه از سال ، روزى را در یکى از این شهرهاى آباد عید مى گرفتند و به کنار درخت صنوبرى که در خارج شهر بود مى رفتند، قربانی ها براى آن مى کردند و حیواناتى سر مى بریدند و سپس آنها را به آتش مى افکندند، هنگامى که دود از آنها به آسمان برمى خاست در برابر درخت به سجده مى افتادند و گریه و زارى سرمى دادند!

اصحاب رس عادت و سنت آنها در همه این شهرها چنین بود تا اینکه نوبت به شهر بزرگى که پایتخت پادشاهشان بود و نام اسفندار داشت مى رسید، تمامى اهل آبادی ها همه در آن جمع مى شدند و دوازده روز پشت سر هم عید مى گرفتند و آنچه در توان داشتند قربانى مى کردند و در برابر درخت سجده مى نمودند.

 هنگامى که آنها در کفر و بت پرستى فرو رفتند، خداوند پیامبرى از بنى اسرائیل به سوى آنها فرستاد تا آنها را به عبادت خداوند یگانه و ترک شرک دعوت کند، اما آنها ایمان نیاوردند، پیامبر (صلى اللّه علیه و آله و سلّم ) براى قلع ماده فساد از خدا تقاضا کرد، آن درخت بزرگ خشکید، آنها هنگامى که چنین دیدند سخت ناراحت شدند و گفتند این مرد خدایان ما را سحر کرده !

 بعضى دیگر گفتند: خدایان به خاطر این مرد که ما را دعوت به کفر میکند بر ما غضب کردند !. و به دنبال این بحثها همگى تصمیم بر کشتن آن پیامبر گرفتند، چاهى عمیق کندند و پیامبرشان را در آن افکندند و سر آن را بستند و بر بالاى آن نشستند و پیوسته ناله او را شنیدند تا جان سپرد، خداوند به خاطر این اعمال زشت ، و این ظلم و ستم ها آنها را به عذاب شدیدى گرفتار کرد و نابود ساخت .

 قرائن متعددى مضمون این حدیث را تایید میکند زیرا با وجود ذکر اصحاب الرس در برابر عاد و ثمود احتمال اینکه گروهى از این دو قوم باشند بسیار بعید به نظر میرسد همچنین وجود این قوم در جزیره عربستان و شامات و آن حدود که بسیارى احتمال داده اند نیز بعید است ، چرا که قاعدتا باید در تاریخ عرب انعکاسى داشته باشد در حالى که کمتر انعکاسى از اصحاب الرس در تاریخ عرب دیده شده.

از این گذشته با بسیارى از تفاسیر دیگر قابل تطبیق است از جمله اینکه رس نام چاه بوده باشد (چاهى که آنها پیامبرشان را در آن افکندند) و یا اینکه آنها صاحب کشاورزى و دامدارى بودند و مانند اینها.

 و اینکه در روایتى از امام صادق (علیهالسلام ) میخوانیم : که زنان آنها داراى انحرافهمجنسگرائى بودند. قوم ثمود با ابرى صاعقه بار، و قوم لوط با بارانى از سنگ که بر اثر صاعقه و یا به گفته بعضى آتشفشان به وجود آمده بود، و اصحاب الرس طبق همین روایت ، به وسیله آتشى که از زمین برخاست و شعله اى که از ابرى مرگبار فرو ریخت نابود گشتند، تا این انسان مغرور به خود آید و راه خدا و عدالت و تقوا پیش گیرد.

 تنظیم : گروه دین واندیشه تبیان منبع : تفسیر نمونه جلد15

برگرفته از سایت تبیان زنجان

منبع لینک این مطلب از تبیان


۲۳ اسفند ۹۴ ، ۲۲:۱۵

 کتاب آسمانی، برکت سفره به شمار می رود و بدان معنا است که امیدواریم خداوندگار امسال را نیکو گرداند ، ایمان ما را حفظ کند و سال را به بهترین وجه ممکن رقم زند.

 نان ، نشانه برکت است.

 وجود نان در سفره بدان معنا است که امید آن داریم که سفره تهی از روزی و برکت نباشد. امید آن داریم که خیر و روزی اهل خانواده افزون گردد.

 تخم مرغ رنگ شده ،  چون حکایت از تولد و نژاد می‏کند ، به این امید هستیم که در سال نو افزایش زایش داشته باشیم.

آیینه ، بر سر سفره و انعکاس نور شمع یا چراغ و سبزه در آن، حاکی از این است که امیدواریم که روحمان چونان آیینه صاف و صیقلی باشد تا هر تصویری را وانمایاند.

 چراغ یا شمع افروخته سر سفره، بدان امید که سلامتی افراد خانواده در سال جدید حفظ شود.

 چراغ نشانه سلامتی و روشنایی و طول عمر است.

 ماهی نشانه ی زندگی و تحرک و حیات است.

 سمنو و سنجد: که نشانه عشق، زایش و تولّد است، بدان امید که در سال جدید، عشق فزونی یابد و تولّد و زایش افزون گردد.

 سکّه: خصوصاً ترجیح میدهند که سکّه ضرب سال را بر سر سفره نهند چرا که سکه ‏های تازه، نشان برکت و دارندگی و ثروت است.

 بدان امید که جیبشان خالی نشود و برکت از زندگی آنها بیرون نرود.

 سیب: که راز و رمز آن عشق است و زایش و نمودی از هدیه الهی به بنده.

 سیب بر سر هفت سین می‏نهند تا مورد لطف خدا قرار گیرند و از رزق و روزی بهشتی نصیبشان شود و دوستی خدا شامل حالشان.

 سبزه: یکی از هفت سین به شمار می‏رود که نشانه ی برکت ونو شودن وامکان رویش برای انسان است.

 سیر: که جزء سبزیجات است و حکایت از تن‏درستی و سلامت دارد.

 خود سیر نیز دارای خواص درمانی بی‏شماری است، بدان امید که بلا و بیماری از خانه و کاشانه ‏شان دور شود.

 و امیدوار  که با تحویل سال، بلا نیز از منزلشان رخت بربندد و در سال جدید، همراه با صحت و سلامت باشند.

 سنبل: گلی است زیبا که با بهار و آمدن بهار می‏روید و آن‏را به عنوان نماد آمدن بهار بر سر سفره هفت سین می‏گذارند.

 بدان معنا که بهار آمده و ما امید آن داریم که ما نیز بهاری شویم.

 و خلاصه این هفت سینی است که هفتادهزار امید ، در دل آن جای دارد.

اما بی‏شک، زیباترین تجلی امید در آداب و سنن ایرانی اسلامی ما، دعای تحویل سال نو است:

 یا مُقّلِبَ القُلُوبِ والأبصار
 یا مُدَبِّرَ اللَّیلِ وَالنَّهار
 یا مُحَوِّلَ الحَوْلِ وَالأحوال‏
 حَوِّل حالَنا إلی أحْسَن الحال‏

 ای گرداننده دل‏ها و دیدگان!
 ای پدیدآورنده روزها و شب‏ها!
 ای تغییر دهنده سال‏ها و حالات بندگان!
 حال ما را به بهترین حالات تغییر ده!

 یعنی امید آن داریم که ما را دریابی!
 امید آن داریم که حال ما را تغییر دهی؛
 نه ‏تنها به صورت نیکو که به بهترین وجه ممکن!
 و این یعنی امیدی که بی‏شک، بی ‏پاسخ نخواهد ماند.


۲۳ اسفند ۹۴ ، ۲۲:۰۴
۲۳ اسفند ۹۴ ، ۲۰:۱۳

اگر در تلگرام سه بار اکانت خود را دیلیت کنید


تلگرام برای مدتی با شما قهر میکند


و برگشت شما به همان اکانت به درازا خواهد کشید


البته امتحانش مجانیه


میتوانید همین الان سه بار پشت سر هم دیلیت اکانت کنید ببینید چی میشه!!


به هر حال اگر خواستید اکانت خودتان رادیلیت کنید مراحل زیر را ادامه دهید


به ادرس   https://my.telegram.org/auth?to=deactivate   برورید صفحه را مثل تصویر زیر را میبیند


در محل مورد نظر شماره موبایل خود را با پیش شماره ایران (98+) وارد کنید و next  را بزنید به صفحه


تلگرامتان یک کدی میاید آن را عینا کپی کنید و بیاید دردصفحه باز شده محل مورد نظر ان راپست کنید


بعد یه سوالی به انگلیسی ازتون می پرسه یه جوابی بدین فرقی نمکنه هر جوابی باشه درست یا نادرست بعد next را بزنید و در اخر باز دو گزینه میاد گزینه yes , delete my account را بزنید به همین راحتی اکانت تلگرام شما حذف می شود


۲۳ اسفند ۹۴ ، ۱۹:۰۲

زمان تولد حضرت عیسی علیه السلام مادرش حضرت مریم از محل مقدسی که سالیان زیادی در آن بزرگ شده بودند بیرون می روند و حضرت عیسی (ع) در بیرون بیت المقدس به دنیا می آیند


اما زمان تولد حضرت علی (ع) دیوار خانه کعبه شکافته می شود تا امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام شوهر حضرت فاطمه زهرا (س) پدر حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و پدر حضرت امام حسین علیه السلام به دنیا بیاید.


در منابع متعدد آمده است که عباس بن عبدالمطّلب و عده‌ای دیگر در مقابل خانه کعبه در مسجد الحرام نشسته بودند که ناگهان فاطمه بنت اسد که درد زایمان فرزند او را ناراحت کرده بود،‌ پدیدار گشت و نزد خانه آمد و گفت: پروردگار من ایمان دارم به تو و به همه پیامبران و کتاب‌هایی که از سوی تو آمده و گفتار جدم ابراهیم خلیل را تصدیق دارم و به او که این خانه کعبه را بنا کرد، پروردگارا به حق همان کسی که این خانه را بنا کرد و به حق این نوزادی که در شکم من است، ولادت او را بر من آسان گردان. ناگهان دیدند قسمت پشت خانه کعبه شکافته شد و فاطمه به داخل خانه رفت و از دیدگاه ما پنهان گردید و دیوار خانه نیز مانند نخست به هم پیوست، ‌ما که چنین دیدیم خواستیم قفل در را باز کنیم، ولی در باز نشد. این مطلب به سرعت در شهر پیچید، سه روز از این ماجرا گذشت و چون روز چهارم شد فاطمه از همان مکان بیرون آمد و علی ـ علیه‌السّلام ـ را در دست داشت و به مردم گفت: خدای تعالی مرا به زنان پیش از خود برتری بخشید، و من در خانه خدا رفتم و از روزی و میوه بهشتی خوردم و چون خواستم از خانه بیرون آیم، ‌هاتفی ندا کرد ای فاطمه نام این مولود را علی بگذار که خدای علیّ اعلی می‌فرماید: من نام او را از نام خود جدا کردم و او کسی است که بت‌‌ها را در خانه من می‌شکند.
 (محلاتی، سید هاشم، زندگانی حضرت امیرالمؤمنین،ج1،ص28، تهران، انتشارات علمیه اسلامیه)


۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۵۹

مقام حضرت فاطمه زهرا (س)


رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمودند:

 «مریم سرور زنان زمانه خویش بود اما دخترم فاطمه‏ علیها السلام سرور همه زنان جهان، از آغاز تا فرجام آن است».


قال رسول‏ الله ‏صلى الله علیه وآله:

 انها (فاطمة) لسیدة نساء العالمین فقیل أهى سیدة نساء عالمها فقال: ذاک لمریم بنت عمران فاما ابنتى فاطمة فهى سیدة نساء العالمین من الاولین والاخرین

 (بحارالانوار، ج‏43، ص‏24، روایت 20)
۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۲۰

مهریه فاطمه علیها السلام در آسمان

 شخصى به پیغمبر (ص) عرض کرد: ما مهریه فاطمه علیها السلام را در زمین دانستیم چقدر است (مهریه حضرت همان زره على علیه السلام بود) اما مهریه او در آسمان چقدر بوده

پیامبر (ص) فرمودند: از آنچه به کارت مىآید بپرس و آنچه را به کارت نیاید واگذار؟

 آن شخص اصرار کرد و پیغمبر (ص) به او فرمودند: مهریه فاطمه در آسمان خمس 5/1 زمین تعیین شده، هر کسى در آن قسمت از روى بغض و عداوت نسبت به فاطمه علیها السلام و فرزندان او، راه برود تا روز قیامت بر او حرام است. در حدیث دیگرى در مناقب از امام باقر علیه السلام روایت شده که فرمودند: مهریه حضرت در آسمان پنج یک یک نیم دنیا و ثلث بهشت و چهار رود از رودهاى دنیا، فرات، نیل، نهروان و بلخ مقرر شده است.

زندگى حضرت فاطمه علیها السلام و دختران آن حضرت ص 48

۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۱:۱۲

شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) بر تمام شیعیان جهان تسلیت باد


۲۲ اسفند ۹۴ ، ۲۰:۵۵